Sekretar Basta posetio mlade odbojkaše i odbojkašice  –  učesnike kampa u Bečeju

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta posetio je danas mlade odbojkaše i odbojkašice –  učesnike kampa u Bečeju, koji se održava u sportskoj hali „Đorđe Predin Badža“  od 2. do 9. jula, u organizaciji Odbojkaškog saveza Vojvodine, uz podršku resornog sekretarijata i Opštine Bečej.

Basta je ukazao na značaj ovog kampa koji ima podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, istakavši da će se ona nastaviti i u narednom periodu.

„Mi ćemo, osim odbojkaškom kampu u Bečeju, pružiti podršku i ostalim sportskim događajima u organizaciji Odbojkaškog saveza Vojvodine. To je sigurno jedan od najagilnijih saveza i mi prepoznajemo njihove potrebe. Zahvalni smo i predsedniku Opštine Bečej, koja se i ove godine pokazala kao odličan domaćin. Sekretarijat će nastaviti sa aktivnostima na unapređenju sporta kako u opštini Bečej, tako i u celoj našoj pokrajini“, istakao je sekretar Basta.

Resorni sekretar je naveo da je danas s opštinskim rukovodstvom razgovarao o mogućnostima daljeg ulaganja u sportsku infrastrukturu na teritoriji Bečeja, a kao jedan od prioritetnih projekata naveo je rešavanje klimatizacije u hali sportske ustanove „Đorđe Predin Badža“.

Predsednik Opštine Bečej Vuk Radojević je istakao zadovoljstvo zbog mogućnosti da ova opština  bude domaćin Odbojkaškom savezu Vojvodine i reperezentativnim selekcijama  u ženskoj i muškoj konkurenciji.

„Ponosni smo što u Bečeju možemo da ugostimo mlade i perspektivne odbojkašice i odbojkaše.Prilikom današnjeg razgovora sa resornim sekretarom Bastom o daljim ulaganjima u sportsku infrastrukturu, dogovorili smo se da uradimo i klimatizaciju u ovoj sportskoj hali. U toku je već priprema projektne dokumentacije i kada ona bude završena resorni sekretarijat će obezbediti neophodna sredstva.Realizaciju projekta očekujemo najkasnije iduće godine, a ukoliko dinamika i uslovi to dozvole moguće je i do kraja ove godine“, istakao je Radojević i dodao da je značajno što Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu i Odbojkaški Savez Vojvodine u ovoj opštini prepoznaju dobrog partnera.

Predsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine Petar Bogunović zahvalio je Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu i Opštini Bečej na podršci da se posle 10 godina pauze ovaj kamp ponovo pokrene, te nastavi prekinuta tradicija održavanja kampa u Bečeju. „Ovo je druga godina da se kamp u Bečeju ponovo održava.Kamp okuplja decu pionirskog uzrasta u muškoj i ženskoj konkurenciji.Ove godine imamo 40 dečaka i devojčica i sve je ovo moguće uz potpunu finansijsku podršku resornog sekreretarijata.Danas ovde imamo u uzvratnoj poseti i decu iz Republike srpske i predstavnike Odbojkaškog saveza Republike Srpske sa kojim imamo izvanredne odnose“, istakao je Bogunović i dodao da je kamp u Bečeju obišao i Milutin Popović, predsednik Odbojkaškog saveza BiH i Odbojkaškog saveza Republike Srpske i potpredsenik Balkanske odbojkaške federacije.