Одржан Форум младих Футога

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста учествовао је данас у панел дискусији „Млади у процесу доношења одлука“ која је одржана у оквиру Форума младих Футога.

Овај догађај, који кроз панел дискусије и радионице обрађује важне теме за младе који живе у овом насељу, по други пут организовало је удружење грађана „Подржи младе“ из Футога.

Секретар Баста је упознао је учеснике Форума са радом Покрајинског секретаријата за спорт и омладину у домену омладинске политике и нагласио да овај секретаријат из године у годину увећава свој буџет за подршку програмима омладинске политике.

Баста је говорио и о раду новог сазива Савета за младе АП Војводине чији је циљ да подстиче и усклађује активности које се односе на спровођење омладинске политике и додао да ће Савет разматрати предлоге и препоруке свих релевантних институција које се баве младима.

Такође, секретар је нагласио важност активизма и непосредног учешћа младих у креирању омладинске али и других јавних политика и позвао омладинске организације да у наредној години буду још активнији и креативнији и да конкуришу са квалитетним пројектима, а ресорни секретаријат ће, као и до сада, наставити са подршком. У овој панел дискусији учествовали су и члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин, шеф канцеларије за сарадњу са организацијама цивилног друштва Наташа Игић и представник удружења „Подржи младе“ Стефан Иветић .