Покрајинским спортским савезима 102 милиона динара из покрајинског буџета

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста разговарао је данас у Спортском савезу Војводине, на годишњем сусрету, са представницима покрајинских спортских савеза, о финансирању спорта на територији АП Војводине у 2023. години. На састанку је било речи и о најзначајнијим активностима и обавезама савеза у наредном периоду, у циљу даљег унапређивања њиховог рада.

„Буџет за функционисање покрајинских спортских савеза за наредну годину знатно је увећан и износи 102 милиона динара, од чега је 95 милиона намењено годишњим програмима, док ће седам милиона динара бити усмерено за стручно усавршавање тренерима“, рекао је Баста.

Ресорни секретар је истакао да ће наредне године бити издвојено 20 милиона динара за стипендирање младих спортиста из АП Војводине, подсетивши да је ове године за то било намењено 18 милиона динара.

Знатно је повећано и финансирање посебних програма покрајинских спортских савеза па ће тако они сада бити подржани са преко 48 милиона динара, док је 2022. та подршка била 29 милиона.

Када је реч о конкурсу за допринос развоју спорта, за који је било издвојено око 43,5 милиона динара, ресорни секретар је прецизирао да сада ову област очекује подршка од чак 65,6 милиона динара, што је изузетно важно због стратешког приступа унапређењу спорта и улагањима у његов будући развој.

Када је реч о осталим конкурсима Покрајинског секретаријата за спорт и омладину ─ за међународне манифестације ће бити издвојено 30 милиона динара, за афирмацију жена у спорту 10 милиона, а за подршку школском спорту осам милиона динара.