U Trebinju otvorena Studentska konferencija „Ekonomijada i menadžerijada 2023“

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i pokrajinski sekretar za finansije Smiljka Jovanović, prisustvovali su danas u Trebinju otvaranju Studentske konferencije „Ekonomijada i menadžerijada 2023“, koja se u organizaciji Unije studenata Univerziteta u Novom Sadu održava od 15. do 19. maja.

Pozdravljajući učesnike, predstavnike fakulteta i druge goste, sekretar Basta je izrazio zadovoljstvo što je po drugi put u Gradu sunca na ovoj studentskoj manifestaciji.

„Drago mi je što vidim da ste se okupili u velikom broju. Siguran sam da ćete u narednim danima  u sportskim nadmetanjima, u duhu fer i korektne borbe, pokazati ono najbolje“, istakao je Basta.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da predstavnici Pokrajinske vlade, fakulteta, gradonačelnik Trebinja i predstavnici privrede prisustvuju ovoj konferenciji isključivo zbog studenata, zato što veruju u njih.

„Nemojte nikada da dozvolite da vas ubede da ne vredite. Vi ste ono što je budućnost naše zemlje, a mi u Pokrajinskoj vladi verujemo u to“, naglasio je Ivanišević.

Učesnike ovogodišnje konferencije pozdravila je i pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović uz želju da sa druženja u Trebinju ponesu lepe uspomene, od kojih će im neke ostati i za ceo život.

Sekretarka Jovanović je ovim mladim ljudima poručila da se kako u profesionalnom, tako i na životnom putu – uvek kreću, svakodnevno usavršavaju, stiču nova znanja i veštine.

„Svako vreme, pa tako i ovo vaše, puno je izazova. Budite strpljivi, radni, posvećeni i  fokusirani na ostvarenje ciljeva, jer znanje je blago, a praksa je ključ“, poručila je sekretarka za finansije budućim kolegama.

Studentsku konferenciju zvanično je otvorio gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurčić.

Na ovogodišnjoj manifestaciji „Ekonomijada i menadžerijada 2023“,  koja se po drugi put održava u trebinjskom Gradu sunca, okupilo se oko 1.200 učesnika, što ovu konferenciju čini najmasovnijim događajem studenata ekonomije i menadžmenta iz celog regiona. Pored takmičenja u sportskim disciplinama, studenti će se nadmetati i u naučnim i edukativnim kategorijama.