Dvadeset godina članstva Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM)

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta prisustvovao je u Beogradu centralnoj svečanosti obeležavanja jubileja – 20 godina članstva Republike Srbije u Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), koja je održana u  Domu Vojske Srbije u organizaciji Delegacije Republike Srbije pri CISM.

Na svečanosti su predstavljena najznačajnija sportska postignuća u periodu od 2003. do 2023. godine, a proglašeni su i najuspešniji sportista i sportska ekipe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u 2022.godini, a prisutne sportiste i zvanice pozdravio je ministar sporta Zoran Gajić.

Ovom prilikom sekretaru Basti uručena je povelja za doprinos afirmaciji sporta u vojsci i ostvarenim rezultatima u radu Delegacije Republike Srbije pri CISM.

Međunarodni savet za vojne sportove (Conseil International du Sport Militaire) je zvanična  međunarodna sportska asocijacija sačinjena od oružanih snaga zemalja članica.  Sastoji od predstavnika oružanih snaga 140 država članica sa pet kontinenata.  CISM predstavlja savremenu dimenziju aktivnog uspostavljanja međunarodnih vojnih odnosa i sredstvo za promociju i jačanje mira u svetu, međuarmijske saradnje, poverenja i pomirenja kroz sport.