Dodeljena Majska nagrada

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta prisustvovao je danas u svečanoj sali opštine Stari grad  u Beogradu dodeli najvećeg društveno sportskog priznanja u Srbiji – Majske nagrade.

Majsku nagradu tradicionalno dodeljuje Sportski savez Srbije najzaslužnijim sportistima, sportskim savezima, organizacijama, kao i sportskim stručnjacima i novinarima.

Današnjoj svečanosti su prisustvovali i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i mnoge druge zvanice iz sveta sporta.

Najbolji stručnjak je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi kome je najveće društveno-sportsko priznanje u Srbiji uručio predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.  Najbolji teritorijalni savez je Sportski savez Vlasotinca. Najbolji klub je vaterpolo klub Novi Beograd, najbolji nadležni savez je Savez za bodi bilding, fitnes i aerdobik. Odbojkašica Tijana Bošković je najbolja sportistkinja u olimpijskim sportovima, a džudista Nikola Trajković najbolji sportista u neolimpijskom sportu. Najbolji sportista sa invaliditetom je strelac Živko Papaz, a najbolji sportski funkcioner je generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević. Najbolji sportski novinar je Petar Denda, višegodišnji novinar u sportskoj redakciji Radio televizije Srbije. Nagradu za životno delo dobio je Ivan Todorov, predsednik Skupštine Džudo saveza Srbije, potpredsednik Olimpijsog komiteta Srbije i ambasador Republike Srbije u Mađarskoj.