Секретар Баста обишао реконструисани кошаркашки терен у Раковцу

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председница Општине Беочин Биљана Јанковић обишли су данас реконструисани кошаркашки терен у оквиру Одељења ОШ „Јован Грчић Миленко“ у Раковцу.

Инвестиција коју је у потпуности финансирао ресорни секретаријат износла је готово пет милиона динара.

На отвореном терену школе постављена је нова мултифункционална подлога, заштитне мреже и ограде, исцртан је кошаркашки терен и постављени су нови кошеви.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста истакао је значај овог терена, који ће омогућити ученицима ове школе и осталој деци да се активније укључе у спорт.

„Урадили смо добар посао – реконструкцију кошаркашког терена у оквиру Одељења ОШ ′Јован Грчић Миленко′, јер је ресорни секретаријат препознао потребе општине Беочин и Раковца. На овај начин показујемо да желимо да улажемо у спорт и развој спортске инфраструктуре у свим локалним самоуправама, како у градовима, тако и у мањим срединама на подручју Војводине. Циљ је да се наша деца несметано и безбедно баве спортом“, нагласио је Баста.

Председница Општине Беочин Биљана Јанковић захвалила је Покрајини на великој подршци у реконструкцији терена, али и у бројним другим реализованим пројектима у овој општини.

„Реч је о пројекту ′Нова школа – нова игралишта за децу′, који је финансиран из покрајинског буџета. Посебно је значајно што ће осим ђака наше школе и сва остала деца имати могућност да користе овај модерни терен и одличне услове за спорт. Тако доприносимо и њиховом здравијем и квалитетнијем детињству“, истакла је Јанковићева и додала да ће ова општина и даље конкурисати за средства која омогућују обнављање спортских терена при школама.  

Директор ОШ „Јован Грчић Миленко“ Драган Митић истакао је да радост малишана највише говори о значају новог кошаркашког терена.

„На овом месту се раније налазио кошаркашки терен који је био у врло лошем стању, са оштећеним кошевима. Сада је све ново и модерно. То ће пуно значити и деци, али и нашим грађанима који желе да се укључе у спортске активности“, навео је Митић.