Сајам спорта и омладине на Новосадском сајму

Новосадски Сајам спорта биће одржан 13. октобра на Новосадском сајму, најављено је на данашњој конференцији за новинаре. Ове године сајам спорта обогаћен је новим сегментом –  Сајмом омладине, а целокупан догађај биће приређен у хали Мастер, Аули Новосадског сајма, Конгресном центру и на Мањежу Новосадског сајма.

На данашњој конференцији говорили су:  Дане Баста, покрајински секретар за спорт и омладину; Огњен Цвјетићанин, члан Градског већа за спорт и омладину; Мићо Радановић, председник Градског спортског савеза Новог Сада; Бојан Јапунџић, Савез удружења Новосадски омладински форум; Дејан Сувајџић, Коњички центар Новосадски сајам и Борис Надлукач, извршни директор за сајамску делатност Новосадског сајма.

Сајам спорта ће и ове године, пре свега, бити намењен деци школског узраста. У хали Мастер очекује се 127 излагача, а свој рад, кроз демонстрације активности и вештина, едукације, тренинге, али и званична такмичења, представиће бројни спортски клубови и савези. На мањежу Новосадског сајма биће одржан традиционални коњички турнир у трајању од три дана а у Аули Новосадског сајма реализоваће се различите активности и едукације учесника Сајма омладине. Покровитељи Сајма спорта и омладине су Град Нови Сад и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, а суорганизатори Градска управа за спорт и омладину, Градски спортски савез, Савез за школски спорт Града Новог Сада као и Новосадски омладински форум.