За посебан програм развоја спорта у Војводини додељено 90 милиона динара

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручио је данас 287 уговора и решења представницима спортских организација за финансирање посебног програма којим се доприноси развоју спорта у АП Војводини.

Секретар Баста је истакао да је за највећи конкурс у сектору спорта ребалансом буџета Покрајинска влада определила 90 милиона динара.

„То је до сада највећа финансијска помоћ за спортске клубове из свих 45 општина на територији АП Војводине, који су конкурисали у великом броју. Захвални смо за сваки постигнути успех, за сваку медаљу и поносни на свако дете које се бави спортом. На тај начин стварамо здраву нацију и нове шампионе“, изјавио је Баста изразивши уверење да ће се и даље заједничким снагама радити на унапређењу спорта у нашој покрајини.

Овај конкурс, који ресорни секретаријат расписује сваке године, намењен је спортским организацијама, савезима за школски спорт у јединицама локалне самоуправе и надлежним територијалним спортским савезима. Конкурсом се финансирају пројекти и програми чији је циљ унапређење спортских активности деце и младих, школског спорта и спортске рекреације, повећање броја грађана који се баве спортом, развој врхунског спорта, као и подизање спортских капацитета на свим нивоима у АП Војводини.