У Београду почела Европска конфренција Међународног савета за војне спортове (CISM)

Данас је у Дому војске у Београду свечано отворена „Европска конференција CISM“, чији је овогодишњи домаћин Делегација Републике Србије при Међународном савету за војне спортове CISM. Kонференцију је отворио потпредседник Владе и министар одбране Републике Србије Милош Вучевић.

Свечаности орварања присуствовали су и министар спорта Републике Србије Зоран Гајић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста као и представници Народне скупштине, припадници Министарства одбране и Војске Србије, представници Олимпијског комитета и других институција.

На конференцији учествују 23 европске војне спортске делегације, а конференција траје од 19. до 22. октобра 2023. године. Међународни савет за војне спортове (CISM) формиран је 1948. године у Ници (Француска) као јединствена, интердисциплинарна светска војна спортска организација и данас окупља оружане снаге 140 земаља света. Република Србија примљена је као његова 127. чланица 2003. године и бележи учешће и организацију у приближно 200 спортских активности на којима је освојено 88 одличја.