Додељена Спартакова награда најуспешнијим спортистима, спортским радницима и организацијама у Војводини

Признање „Јован Микић Спартак”, којим се награђују најбољи спортисти и спортскe организације у Војводини, уручено је овогодишњим добитницима на свечаности у Културној станици „Еђшег“ у Новом Саду.

Награде су уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Овогодишњи лауреат у категорији спортиста и спортисткиња јесте баскеташ Дејан Мајсторовић, капитен три на три мушке сениорске репрезентације.

Спартакову награду у конкуренцији тренера добио је тренер Клуба дизача тегова „Спартак“ из Суботице Ервин Рожњик, док је у категорији спортског судије награда додељена рвачком судији Данијелу Штефанеку.  

У категорији спортске организације награда је припала Одбојкашком савезу Војводине,а у категорији спортског радника атлетичарки Вукосави Ђапић Атанацковић из Зрењанина.

Ово признање у категорији спонзори – донaтори спорта припало је компанији „Montop Pro“.

Спартакова награда за животно дело, која се додељује заслужним бившим спортистима за укупан допринос области спорта, припала је чувеном спортском стручњаку у области каратеа и председнику Карате савеза Војводине Страхињи Тепавчевићу.

Покрајински секретар Дане Баста честитао је  добитницама на овом престижном признању и указао на његов значај.

Он је подсетио на то да се ово спортско признање додељује 56. пут што, како је нагласио, довољно говори о његовој традицији и снази. 

„Желимо да вам Награда ′Јован Микић Спартак′ буде подстрек у даљем раду и да постижете још боље спортске резултате“, поручио је секретар Баста.

Упутивши честитке награђеним спортистима, министар спорта Зоран Гајић је истакао да је систем спорта у Србији јединствен.

„Суштина успеха спорта је управо у тој нашој пирамиди одакле проистичу медаље – олимпијских европских и светских шампиона. А исто тако, сви они се посебно враћају назад ка бази, са циљем да доприносе томе да што више деце тренира и да се обезбеде услови за ново регрутовање шампиона“, рекао је Гајић.

Председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас је истакла да је  oве године награђено седам добитника у седам категорија.

„За 56 година колико се ово признање додељује имамо укупно 923 награђених спортиста, спортских радника и организација. Носиоцима ових признања желимо да и даље остварују врхунске спортске резултате и висока признања“, поручила је Јурасова.