Покрајинска влада наградила најуспешније ученике и њихове менторе

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста уручио је данас награде „Таленти 2023“ најуспешнијим даровитим ученицима и њиховим менторима са територије АП Војводине за врхунске резултате које су постигли на такмичењима у земљи и иностранству у областима науке, технике, уметности и језика током  школске 2022/2023. године.

Ове године је седморо даровите деце добило специјалне дипломе са новчаним наградама, њих 86 добило је дипломе с новчаним наградама, а награђена су и три хора и један школски оркестар.Дипломе и новчане награде добило је 85 ментора, а додељене су и похвале за 320 ученика.

Покрајинска влада преко две и по деценије традиционално награђује најуспешније даровите ученике и ученице са територије АП Војводине, у циљу одавања друштвеног признања, подстицања даровитости код младих и промоције правих вредности.

Секретар Баста честитао је награђеним ученицима и њиховим менторима похваливши их за њихов труд,  пожртвовање и успешне резултате које су остварили на такмичењима у земљи и иностранству.

„Желим вам да не престанете да сањате и да се трудите, те да управо ви у будућности наследите неке од наших великана попут Николе Тесле, Михајла Пупина, Милице Стојадиновић Српкиње или Јована Јовановића Змаја“, истакао је Баста и додао да је уверен да ће баш неко од ове деце остварити посебно место у друштву захваљујући свом таленту и раду.

Покрајински секретар за спорт и омладину се посебно захвалио на доприносу менторима који су својим ђацима помогли да све време одрже фокус, као и њиховим родитељима чија улагања и труд су уродили посебним  успехом који ова даровита деца показују на различитим пољима.

Ученици основних и средњих школа награђују се за постигнуте резултате на републичким такмичењима или такмичењима у иностранству у области образовања, науке, технике, културе и уметности, односно из српског језика, страних   језика, историје,  математике, информатике, физике, хемије, биологије, географије, техничког образовања, музике, ликовне и балетске уметности.

На основу предлога које достављају основне, средње школе и музичке школе, као и друге образовне установе и институције, о добитницима награда одлучује посебна Комисија за избор кандидата, а Покрајинска влада доноси коначно решење о броју награђених ученика специјалним наградама, награђеним ученицима и њиховим менторима, као и похваљеним ученицима.

Комплетну галерију са данашњег догађаја можете да погледате овде:

https://magicmomentswedding.pixieset.com/talenti/