Секретар Баста обишао завршне радове на изградњи фискултурне сале у ОШ „Добросав Радосављевић Народ“ у Мачванској Митровици

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишао је данас завршне радове на изградњи фискултурне сале у оквиру Основне школе „Добросав Радосављевић Народ“ у Мачванској Митровици, за коју је, путем конкурса Управе за капитална улагања АП Војводине, опредељено преко 420 милиона динара. Град Сремска Митровица је такође подржао реализацију овог пројекта са 12 милиона динара.

Градња ове модерне мултифункционалне спортске халe започета је у октобру прошле године. Хала се простире на скоро 1.000 квадратних метара и биће погодна за све дворанске спортове попут кошарке, одбојке, малог фудбала, тениса и гимнастике. Пројекат укључује и трибине за посетиоце са 205 седећих места и пратеће просторије.

У оквиру објекта ће се налазити и простор за продужени боравак и техничка учионица, свлачионице, као и пространа трпезарија са 132 места. У приземљу је планирана модерно опремљена кухиња, која ће обезбедити ефикасну испоруку оброка наменским лифтом.

Реч је о пројекту који је дуго очекиван, јер има велики значај за ову средину. Хала ће служити као центар за спортске ентузијасте, нудиће широк спектар спортских могућности и представљаће место за свакодневну рекреацију. Поред своје примарне функције, објекат ће бити намењен и за организовање културних и друштвених догађаја.

Изградња спортске хале, уз планирани паркинг за посетиоце, један је од највећих подухвата реализованих у оквиру спортске инфраструктуре у мачванском делу Сремске Митровице.

Обиласку завршних радова присуствовали су и градоначелница Сремске Митровице Светлана Миловановић, директор Управе за капитална улагања АП Војводине Милош Малeтић и директор Основне школе „Добросав Радосављевић Народ“ Слађан Папић.