Уручена уверења о завршеном стручном оспособљавању спортских стручњака у АП Војводини

Данас су у Покрајинској влади уручена уверења спортским стручњацима из АП Војводине о завршеном стручном оспособљавању у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта. Овај програм Покрајински секретаријат за спорт и омладину финансира преко посебног програма Спортског савеза Војводине.

У овој години се школовало 218 полазника који су стекли звања спортског оперативног тренера, спортског оперативног тренера – спортског учитеља, спортско-рекреативног водитеља, спортско-рекреативног учитеља, организатора безбедности у спорту и оперативног спортског менаџера.

Уверења је уручила подсекретарка за спорт и омладину Аранка Биндер, која је истакла да је програм усавршавања спортских стручњака важан начин улагања у спорт.

„Спортска достигнућа су златним словима убележена у историји спорта Републике Србије и АП Војводине. То не би било могуће да иза славних спортиста не стоје изванредни тренери и спортски стручњаци. Многа велика имена су се оспособљавала у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта, који већ деценијама стручно усавршава спортске раднике и тиме знатно помаже у остваривању свега што ресорни секретаријат жели да постигне“, рекла је подсекретарка Биндер и додала да ће се овај програм наставити са циљем да буде што више стручњака у разним спортским областима у свих 45 општина и градова на територији АП Војводине.

Директор Покрајинског завода за спорт и медицину спорта др Данијел Жупић захвалио је ресорном секретаријату што је препознао значај овог пројекта и изразио задовољство што велики број полазника бира ову установу за усавршавање.

„Постали сте чланови једне велике породице која сада броји 12.000 полазника. Овим програмом настојимо да подигнемо струковни ниво рада са децом, да их уче људи који су стручни и који тај посао воле“,  изјавио је Жупић.