Баста са параолимпијцима: Спортским громадама као што сте ви, мало која земља може да се подичи

Покрајински  секретар за спорт и омладину Дане Баста приредио је данас пријем за српске репрезентативце – парастонотенисере Бориславу Перић Ранковић, Наду Матић Митара Паликућу, освајаче медаља на Параолимпијским играма у Паризу, као  селектора Златка Кеслера и тренера Лазара Куртеша.

„Спортским громадама као што сте ви, мало која земља може да се подичи. Навикли смо на велике резултате када је српски спорт у питању, али ви нас из године у годину, из такмичења у такмичење обрадујете са све више медаља“, рекао је овом приликом ресорни секретар додајући да наши шампиони поред свог професионалног ангажмана имају времена и за промоцију свог спорта.

Баста је додао да Покрајинска влада  и Покрајински секретаријат за спорт и омладину препознају добре резултате, труд и успехе наших спортиста, те да се све више средстава улаже у развој спорта  и спортске инфраструктуре.

„Ви сте ту да нас обрадујете сјајним резултатима, а наш задатак је да вам обезбедимо што боље услове да до тих резултата дођете“, рекао је Баста додајући да је сала на новосадском Спенсу у којој тренирају наши параолимпијци опремљена најсавремнијом опремом.

Борислава Перић Ранковић освојила је у Паризу две сребрне медање и најавила крај сјајане такмичарске каријере, током које се окитила са 32 одличја са великих европских и светских такмичења и параолимпијских игара.

„Више од две деценије у стонотениској сали, од тога 17 година у врху овог спорта, велики је задатак за будуће генерације. Али, као што сам и ја током своје каријере тежила томе да престигнем своје учитеље, сигурна сам да ће млади који су кренули нашим стопама  имати мотив да достигну резултате које остају иза нас“, истакла је наша шампионка.

И Нада Матић своју сјајану каријеру завршава са освојеном сребрном медаљом на Параолимпијским играма.

„На  најлепши начин завршавам своју каријеру, са сребрном медаљом око врата“, рекла је Матићева додајући да је медаљу истог сјаја освојила и на свом првом, тада европском такмичењу.

Митар Паликућа се у Паризу окитио бронзом. Како је истакао, наставља даље вредно да тренира за нова такмичења која су пред нашим параолимпијцима, када ће и неки нови клинци, којих има Стонотениском клубу особа са инвалидитетом „Спин“, али и другим клубовима, моћи да се докажу.

Селектор Параолимпијске репрезентације Србије и тренер Златко Кеслер истакао је да је задовољан постигнутим резултатима у Паризу. Кеслер је додао да наши параолимпијци имају веома добре услове за тренинге на новосадском Спенсу, те да годинама уназад имају подршку Покрајинске владе, Града Новог Сада и ресорног Министарства.

„С обзиром на то да су наше шампионке Борислава и Нада најавиле повлачење из тамкичења, сада нам је потребна подршка за учешће млађих такмичара на што више међународних такмичења, како би остварили норму за светске купове и параолимпијске игре“, рекао је Кеслер.