У Београду отворен 13. Сајам спорта

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста присуствовао је данас свечаном отварању 13. Сајма спорта који се под слоганом „СПОРТ ЈЕ ЖИВОТ – ЖИВОТ ЈЕ СПОРТ“, од 20. до 22. септембра 2024. године одржава у Београду на Ади Циганлији.

Покрајински секретаријат за спорт и омладину заједно са Спортским савезом Војводине и Покрајинским заводом за спорт и медицину спорта традиционално учествује на овој манифестацији коју организује Спортски савез Србије под покровитељством Министарства спорта.

13. Сајам спорта свечано је отворио државни секретар у Министарству спорта Марко Кешељ а многобројне посетиоце, љубитеље спорта, спортске раднике и спортисте поздравили су и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, потпредседник Олимпијског комитета Србије Жарко Зечевић и председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић.

Посетиоци сајма, а нарочити они млађи, биће у прилици да се опробају у бројним спортовима на преко педесет полигона, да се друже са шампионима, да присуствују разним едукацијама, са циљем да се кроз промоцију спортских вредности укључе у активно бављење спортом.