Одржана седница Савета за младе АП Војводине

Данас је у Покрајинској влади одржана седница Савета за младе АП Војводине којом је председавао покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста.

Секретар Баста је истакао да су у току ове године успешно реализована 3 конкурса у оквиру

омладинског сектора и то Конкурс за финансирање пројеката подршке спровођењу омладинске политике, Конкурс за финансирање реализације програма „Фонд за таленте“, Конкурс за финансирање пројеката подршке оснивања и оснаживања рада канцеларија за младе, док је конкурс за даровите ученике и њихове менторе у току. Ови конкурси омогућили су младима да своје идеје и пројекте претворе у конкретне акције, чиме се доприноси њиховом активном учешћу у друштву.

Такође, током састанка, на иницијативу секретара Басте, договорено je да ће у наредном периоду фокус бити стављен на организацију едукативних програма намењених младима, као и  представницима локалних самоуправа и свима онима који желе активно да се укључе у сектор омладинског рада и допринесу својој заједници. Ове едукације биће организоване како би млади стекли вештине и знања потребна за развој и имплементацију пројеката, али и за дугорочно бављење омладинским радом.

Покрајински секретар је закључио да ће секретаријат наставити да подржава младе кроз различите програме и иницијативе, истичући да је улагање у младе кључ за бољу будућност. Даље активности укључиваће ширење мреже подршке, омогућавање бољег приступа ресурсима и креирање нових прилика за професионални и лични развој младих.