Баста примио делегацију Националног тима Рома Србије у фудбалу

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста састао се данас са делегацијом Националног тима Рома Србије у фудбалу. Национални тим Рома Србије, настао је као иницијатива ромске омладинске невладине организације под називом “ Ромска иницијатива за одрживи развој”. Идеја стварања Националног тима проистекла је као потреба за инклузивно укључивање Рома и Ромкиња у све токове друштва управо кроз спорт. 

Пријему у Покрајинској влади присуствовали су: Милорад Поповић председник националног тима и генерални секретар ромског фудбалског савеза Европе,  Љиљана Михајловић директорка покрајинске канцеларије за инклузију Рома, Јелена Јовановић и Предраг Гинцуљ, покрајински посланици и фубалери чланови фудбалског тима Рахим Бериша  и Густи Иванов.

Секретар Баста је овом приликом изразио задовољство што се састао са представницима Националног тима Рома Србије у фудбалу и нагласио да ће Покрајински секретаријат за спорт и омладину и даље подржавати рад oве спортске организације. Баста је похвалио њихову  истрајност у томе да се што више деце склони са улице и упути у спорт.