Нова спортска опрема за основце у школи „Јован Поповић“

Ученици новосадске Основне школе „Јован Поповић“ добили су данас нову спортску опрему и реквизите за наставу физичког. Опрему су им уручили покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста и председник Савеза за школски спорт Војводине Бранислав Тешић.  Баста је овом приликом рекао да су деца која похађају ову основну школу у претходној школској години постигла најбоље резултате у школском спорту у целом Јужнобачком округу. 

„Као награду за одличне резултате, заједно са Савезом за школски спорт Војводине, данас смо овим сјајним клинцима донели нову спортску опрему и реквизите за наставу физичког, у вредности од стотину хиљада динара“, казао је Баста и додао да са овако добром децом не морамо да бринемо за будућност спорта на покрајинском нивоу.

 Председник Савеза за школски спорт Војводине Бранислав Тешић рекао је да се већ годинама школама донира спортска опрема, нарочито за ученике нижих разреда. Он је нагласио да ће нова опрема за ОШ „Јован Поповић“ сигурно допринети даљем развоју спорта и још бољим резултатима на спортским такмичењима.

 Директор ОШ „Јован Поповић“ Горан Стевановић захвалио је на донираној спортској опреми, истакавши значај физичке активности за одрастање и формирање стабилне личности. Он је додао да школа има добру сарадњу са покрајинским секретаријатима за образовање и спорт, као и са савезима за школски спорт на свим нивоима.